Tisztújító taggyűlés

Szeptember 29-én a Thököly utcai székhelyen megtartotta tisztújító taggyűlését a Vas Megyei Építész Kamara. Ábrahám Ferenc húsz év után köszönt le: az új kamarai elnök a következő négyéves ciklusra Takács András. Alelnök Mátisné Grubánovits Andrea, elnökségi tag pozícióra Gácsi Józsefet, Pintér Gábort, Piroska Lászlót választották meg a szavazók.

A törvény által előírt keretek között zajlott le a tisztújítás. Az előzetesen kiírt program alapján az elnöki megnyitó és a határozatképesség megállapítása után a jelenlévők megválasztották a jegyzőkönyvvezetőt, a jegyzőkönyv-hitelesítőket, a Szavazatszámláló Bizottság tagjait, illetve a levezető elnököt.

Ábrahám Ferenc nem csak az elmúlt négyéves periódust értékelte, hanem az azt megelőző éveket, csaknem húsz évről szólt. Beszédében hangsúlyozta: - Az építész társadalomnak össze kell fognia, csakis úgy lehetünk eredményesek, hatékonyak, ha együttműködünk, főleg, a mai világban, amikor a jogalkotói munkából egyre inkább kiszorulnak a szakemberek.

Megköszönte a két évtizedes közös munkát, kiemelte, hogy nem ér véget közreműködése a megyei építészekkel: a jövőben a Magyar Építész Kamara Felügyelő Bizottságának elnökeként képviseli a vasi kollégákat. A továbbiakban is részt vesz a Vas Megyei Építész Kamara lapja, a TÉR szerkesztőbizottságában, írásaival, ötleteivel segíti az újságkészítést.

A folytatásban a napirend szerint a kamarai tagok határoztak a tisztségviselők megbízásának időtartamáról, a küldöttválasztás szabályairól, meghallgatták Ábrahám Ferenc beszámolóját. Ezután Mangliár László, a Felügyelő Bizottság, majd Babos Edit, az Etikai-fegyelmi Bizottság elnökei értékelték az elmúlt négyéves időszakot, majd a Választási Jelölő Bizottság elnöke tájékoztatott. A taggyűlés résztvevői elfogadták a Szavazatszámláló Bizottság elnökének előterjesztését a tisztújítás lefolytatásáról, végül - az esemény legfontosabb pontjaként – szavaztak a tisztségekről.

A résztvevők a szünetben megnézhették azt a Vas Megyei Építész Kamaráról szóló rövidfilmet, amely a Magyar Építész Kamara fennállásának 25. évfordulójára, a szeptember 23-i ünnepségre készült. A 2022-es tisztújítás - az előzőekhez hasonlóan - svédasztalos büfé melletti kötetlen beszélgetéssel zárult.

Az Elnökség:

Takács András (elnök)

Mátisné Grubánovits Andrea (alelnök)

Gácsi József

Pintér Gábor

Piroska László

A Felügyelő Bizottság tagjai:

Csóka Csaba (elnök)

Mangliár László

Stubán Margit

Béry Eszter (póttag)

Tóth Krisztián (póttag)

Az Etikai-fegyelmi Bizottság tagjai:

Babos Edit (elnök)

Iszak Eszter

Joó László

Kiss Albert

Litkei Tamás

Rápli Pál

Stefanics Luca

Jakab András (póttag)

Karáth Péter (póttag)

A Jelölő Bizottság tagjai:

Bajkai Gábor

Dencs Dénes

Mátis Barna (elnök)

Horváth András (póttag)

Jóna László (póttag)

Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Bővebben