Tobábbra is

A közelmúltban meghirdetett ötletpályázat meglepte a pécsieket, akik számára a Csontváry Múzeum összeforrt a város kulturális életével. Ismertek voltak ugyan azon vélemények, melyek szerint a képeknek jobb helye lenne Budapesten, de egy ötletszerű helykijelölés azt az üzenetet is hordozta, mintha jelenleg a múzeumnak nem is lenne otthona.

 

A közelmúltban meghirdetett ötletpályázat meglepte a pécsieket, akik számára a Csontváry Múzeum összeforrt a város kulturális életével. Ismertek voltak ugyan azon vélemények, melyek szerint a képeknek jobb helye lenne Budapesten, de egy ötletszerű helykijelölés azt az üzenetet is hordozta, mint ha jelenleg a múzeumnak nem is lenne otthona.

A Dél-dunántúli Építész Kamara örömmel hívja fel a figyelmet Pécs Polgármesterének bejelentésére, mely szerint Pécs ragaszkodik a Csontváry Múzeumhoz, és új múzeum építése esetén megfelelő helyszínt is fel tud ajánlani annak számára. Az UNESCO világörökség területén, a várfal, a Székesegyház és a szabadtéri színpad ölelésében fekvő terület az Európa Kulturális Fővárosa programhoz kapcsolódóan egyszer már kellően inspiráló volt a Nagy Kiállítótér elhelyezéséhez. Az akkor meghirdetett nemzetközi pályázatra 42 pályamű érkezett, és a megvalósítás nem a városon múlott.

Kérjük Építész Barátainkat, hogy támogassák Pécs törekvését a Csontváry Múzeum megtartásában. Pályaműveikkel is adjanak esélyt, hogy pécsi helyszínhez kötődjön az új épület gondolata.

A Városháza rendelkezésre bocsátotta a Káptalan utcában levő területtel kapcsolatos információkat. A helyszínrajzon és műszaki adatokon túl, a Csontváry Múzeum jelenlegi anyaga és a korábbi tervpályázatok is letölthetők innen:

LETÖLTÉS

 

Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Bővebben