ÖKO-Logikus építkezés

A 14 állomásos ÖKO Építészet alapjai programsorozat következő állomása április 4-én és 5-én a Győr-Sopron Vármegye-i Pereszteg.

A CO2-kibocsátás csökkentésének kötelezettsége, mértékének meghatározása már érvényes, hamarosan a CO2-lekötés mértéke, és a karbon semleges technológiák bevezetése is aktuális kötelezettségünk lesz.

Milyen minősített építési termékek, technológiák vannak, amelyekkel a CO2-mérleggel kapcsolatos kötelezettségünk eredményesebben teljesíthető? Ezekről a kérdésekről rendkívüli lehetőség, hogy elméleti és gyakorlati programon tudnak tájékozódni!

Kétnapos rendezvényről alább és csatolva olvashat részleteket:

Peresztegen április 4-én előadások, 5-én gyakorlati bemutatók kerülnek megrendezésre. Azért Pereszteg a helyszín, mert egy épülő házon lesznek a gyakorlati bemutatók.

A rendezvényen való részvétel a MÉK tagok számára 3,5 kredit pont jár, az MMK-tagok számára a kötelező oktatásnak elfogadható. Részvételhez regisztráció szükséges!

A „hagyományos” értelemben vett építőipari tevékenység, beleértve a lakó-, valamint az ipari- és kereskedelmi épületeket az egyik legszennyezőbb iparág a földünkön, mert az alapanyagok kitermelésétől, gyártáson, szállításon, beépítésen, használaton és az üzemeltetésen át a bontás utáni megsemmisítésig szennyezi a környezetünket.

Igazolt tény, hogy a természetes, helyben előállítható építőanyagok megoldást adhatnak korunk építőipari kihívásaira és környezetvédelmi problémáira. Azonnali és drasztikus változásokra van szükség ahhoz, ha a 2030-ig ill. 2050-ig kitűzött klímavédelmi célokat valóban el szeretnénk érni, és tenni szeretnénk bolygónk és saját egészségünkért, a jövőnkért!

Előadásainkon megismerkedhet a faépítészet, szalmaépítészet, vályogépítészet és a kenderépítészet szabályozásainak kérdéseivel, alkalmazási lehetőségeivel.

Bemutatjuk az épületbiológia tudományán keresztül az egészséges otthonok és munkahelyek létrehozásának lehetőségét.

A konferenciáinkon az elméleti tudás megosztásán kívül nagyon fontosnak tartjuk, hogy bemutassuk a természetes építőanyagokat és elismert szakembereink gyakorlati oktatással ismertessék, azok felhasználási lehetőségeit.

Az ÖKO építészeti előadásunk 2024-ben 14 helyszínen kerül megrendezésre: Öko-építkezés alapjai - 14 alkalmas szakmai konferenciasorozat - Platánplán (platanplan.hu)

Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Bővebben