6. NEXT Nemzetközi Homlokzati Konferencia: "New kids on the block"

Milyen koncepciókkal kívánnak megfelelni a modern épületburkolatokkal szemben támasztott, egyre összetettebb igényeknek? Mit szeretnének másként, esetleg jobban csinálni?

Egy olyan, nagy sikerű nemzetközi online szakmai eseményről van szó, melyen a világ minden tájáról érkező építészirodák és építészek, az általuk tervezett kiemelkedő technológiai színvonalú nemzetközi projektekről számolnak be.

Az online közvetítés helyszíne Frankfurt, résztvevői nemzetközi szinten elismert tervezők, szakemberek. Korábban többek között Zaha Hadid iroda, Koltay Ágnes és más nagy nevű nemzetközi irodák előadásait láthattuk.

NEXT online konferencia - magyar nyelvű ismertető itt található!

A konferencia moderátorai neves homlokzati szakértők, Prof.Dr.-Ing. Ulrich Knaack (TU Darmstadt/Delft) és Dr.-Ing. Marcel Bilow (TU Delft).

Az angol nyelvű hibrid rendezvény helyet biztosít a jövőbe mutató víziók, a koncepciók és a friss, eredeti ötletek számára.

Előadók:

Marcel Bilow (TU Delft) "Dr. Bucky Lab" impozáns, egyben szokatlan és vidám homlokzati ötleteket mutat be, és bátor szemmel tekint az épületburkolatok jövője felé.

Dr.Ing. Holger Strauss (Innobuild) bemutatja a 3D-nyomtatott homlokzati hézagok lehetőségeit és előnyeit, valamint ezek hatását a jövőbeli épületburkolatokra.

Foteini Setaki (The New Raw) azt vizsgálja, hogy a műanyag hulladékáramok hogyan válhatnak az építőelemek nyersanyagává nagyméretű 3D-nyomtatás segítségével, hogy helyi gyártással zárt anyaghurkokat hozzanak létre.

Kathryn Larsen (TU Delft) egy teljesen új anyagot keres a burkolatokhoz. Kutatási területén a hínár építőipari felhasználását tanulmányozza.

Koen Post (BBN) beszámol a "Kívül bent lenni" koncepcióról. A mögöttes ötlet az, hogy a külső éghajlati viszonyokat átvigyék a belső térbe.

Jürgen Heinzel (HPP Architekten) előremutató építészeti projektekről számol be, integrált és performatív tervezési megoldásokat vizsgálva a jövőbe mutató homlokzati koncepciókhoz.

Moderátorok:

Prof. Dr.-Ing. Ulrich Knaack (TU Darmstadt/Delft)

Ulrich Knaack úttörőnek számít az innovatív épületburkolatok területén. 2005 óta homlokzati szakértő. A hollandiai TU Delftben oktat tervezést és kivitelezést, 2014-től pedig ezzel egyidejűleg a TU Darmstadt Szerkezetmechanikai és Tervezési Intézetében homlokzattechnológiai professzori állást tölt be.

Dr.Ing. Marcel Bilow (TU Delft)

Marcel Bilow, a TU Delft docense. A kutatásban és oktatásban, különösen a homlokzatok, a kísérleti prototípus-készítésben valamint a gyártási technikák terén szerzett gyakorlati megközelítései révén a rögzítések, a termékek és az anyaghasználat szakértőjévé vált. Egy homlokzatmérnöki irodát vezetett, és több mint 15 könyv társszerzője.

Partner: WICONA

Online regisztráció a https://next-studio.de/ oldalon lehetséges.

A regisztrációs felületen a kitöltendő mezők lehetőség szerint ékezetek nélkül legyenek kitöltve. A "Partner" lenyíló ablakban a WICONA-t kell kiválasztani.

A regisztrációt követően egy linket küldenek a YouTube élő közvetítéshez. Az előadásokat angol nyelven tartják.

A rendezvényen való részvétel ingyenes.

A részvételhez és a kamarai ponthoz előzetes regisztráció szükséges:

https://next-studio.de/

Az előadás később is visszanézhető, de a kamarai ponthoz ez az előzetes regisztráció szükséges.

Aki csak később tudja megnézni, az is regisztráljon.

Szakmai támogató: PTE MIK. PÉCSI TUDOMÁNYEGYETEM Műszaki és Informatikai Kar

Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Bővebben