Megváltozott feladatellátás 2021-től

TÁJÉKOZTATÁS a Vas Megyei Területi Tervtanács Építészeti-műszaki Tervtanácsának 2021. január 1-jétől megváltozott feladatellátásáról

Felhívom a figyelmet arra, hogy a településrendezési és az építészeti-műszaki tervtanácsokról szóló 252/2006.(XII.7.) Korm. rendelet (R.) 2021. január 1-től hatályos módosításával egyes védett műemlékekkel kapcsolatos örökségvédelmi hatósági és bejelentési eljárásokat (R. 9. § (5) bekezdés a) pontja), továbbá műemléki jelentőségű területen a nem műemléket érintő építésügyi hatósági engedélyezési eljárást vagy az örökségvédelmi bejelentést megelőzően (R. 9. § (5) bekezdés b) pontja) a jogszabályban meghatározott dokumentációt a Területi Tervtanács véleményezi.

A R., valamint a kulturális örökség védelmével kapcsolatos szabályokról szóló 68/2018.(IV.9.) Korm. rendelet 66. § (9) bekezdése és az építésügyi és építésfelügyeleti hatósági eljárásokról és ellenőrzésekről, valamint az építésügyi hatósági szolgáltatásról szóló 312/2012.(XI.8.) Korm. rendelet 14. §-a értelmében a tervtanácsi vélemény megkérése az eljárás megindítása vagy a bejelentés megtétele előtt kötelező!

A VAS MEGYEI TERÜLETI TERVTANÁCS ÉPÍTÉSZETI-MŰSZAKI TERVTANÁCSA üléseinek 2021. évi tervezett ütemterve:

január 14. és 28. július 1., 15. és 29.
február 11. és 25. augusztus 12. és 26.
március 11. és 25. szeptember 9. és 23.
április 8. és 22. október 7. és 21.
május 6. és 20. november 4. és 18.
június 3. és 17. december 2., 16. és 28.

A Vas Megyei Területi Tervtanács az ügyek számától függően további tervtanácsi napokat is kitűzhet.

A véleményezendő dokumentációt a R.-ben meghatározott tartalommal, az ÉTDR rendszeren keresztül a Vas Megyei Kormányhivatal Állami Főépítész-nek címezve a meghirdetett ülésnap előtt legalább 8 nappal kell benyújtani.

A R.-ben meghatározott eljárásrendre és az ott rögzített határidőkre tekintettel felhívom a figyelmet arra, hogy a nem hiánytalanul benyújtott dokumentációk véleményezésére csak a hiányosságok pótlását követően, a tagok és a bíráló megkeresésére irányadó határidők figyelembevételével meghatározott következő tervtanácsi ülésen kerül sor! Hiánypótlás elmulasztása esetén a dokumentáció nem kerül a tervtanács elé!

A R. a tervtanácsi véleményezést megelőzően a véleményezési esetkörök tekintetében lehetőséget biztosít konzultációs eljárás lefolytatására. A konzultációs eljárás kezdeményezésére a teruleti.tervtanacs@vas.gov.hu e-mail címen, illetve a 06-94/505-992 telefonszámon az állami főépítész, mint a területi tervtanács elnöke megkeresésével van lehetőség.

Szombathely, 2021. január 4.

Csermelyi Andrea
állami főépítész
a Vas Megyei Területi Tervtanács elnöke

Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Bővebben