Folytatjuk! Magyarország szép 2.0

Tisztelt Építész Szakmagyakorló Kolléga!

A május 5-i konferencián az építész kollégáktól kapott számos pozitív visszajelzés után úgy döntöttünk, hogy szeptember 15-én folytatjuk a kalandozást a vidéki Magyarország érdekes épületei között neves építész kollégák segítségével.

Szeptember 22-én pedig a hazai legrangosabb, független, szakmai pályázat, az Év háza 2021 díjátadó online követésére invitáljuk Önöket. Mindkét esemény a Magyar Építész Kamara által akkreditált, az előbbi 3 kreditpontért végezhető el, a díjátadó ünnepség akkreditációja pedig folyamatban van.

Folytatjuk! Magyarország szép 2.0
Online kirándulás a vidéki Magyarország érdekes épületei között

MÉK 3 pont (2021/76)
2021. szeptember 15.

Magyar Építőművészek Szövetsége védnökségével második alkalommal hívjuk életre Magyarország szép címmel rendhagyó továbbképzésünket. Az esemény fő fókusza ismét olyan itthoni, vidéki épületek (elsősorban közintézmények, kulturális intézmények) bemutatása, amelyek meghatározzák a környezetüket. Kastélyok, színházak, múzeumok, templomok, turisztikai látványosságok, amelyek azt mutatják meg, hogy nem csak Budapesten vannak szép és kiemelkedő építészeti teljesítmények. Az újabb egész napos újabb „kirándulással” megismerhetünk az elmúlt évekből számos újabb meghatározó nagyberuházást, és folyamatban lévő projekteket is górcső alá veszünk. Neves építész előadóink segítségével nyerhetünk bepillantást e meghatározó épületek tervezési és megvalósulási folyamatába. A témához kapcsolódó alkalmazástechnikai előadások rendhagyó módon szintén kifejezetten vidéki nagyberuházásokat, konkrét megvalósult példákat bemutatva bővítik a résztvevők szakmai tudását. Az előadók között üdvözölhetjük Garaguly Kinga, Icomos díjas, MÉK Nívódíj-jelölt, Média Építészeti Díj, Index közönségdíjas okleveles. építészmérnököt, műemléki szakértőt, Kiss Szabolcs, okleveles építészmérnököt, Kovács Péter DLA, Ybl Miklós- és Pro Architectura díjas építészt, Máté Zsuzsanna, építész, vezető tervezőt, Patartics Zorán, Ybl Miklós- és Pro Architectura díjas építészt, publicistát, okleveles építészmérnököt, Rudolf Mihály DLA, Ybl díjas építészt, az MMA rendes tagját, Sipos György, Vedres István díjas építészt, felelős tervezőt, Vesmásné Zákányi Ildikó, Vedres István díjas építészt, felelős tervezőt, Vesmás Péter, Ybl díjas építészt, felelős tervezőt és Prof. Vasáros Zsolt DLA, Ybl-díjas építészt, vezető tervezőt.

Az eseményt Krizsán András DLA, a Magyar Építőművészek Szövetségének elnöke nyitja meg.  

A továbbképzésen ezúttal a díjmentes online részvételi lehetőség mellett budapesti, személyes részvételi lehetőséget is kínálunk.

Bővebb információ és regisztráció: https://buildrendezvenyek.hu/95-folytatjuk-magyarorszag-szep-2-0

 

ÉV HÁZA 2021 Pályázat díjátadó

MÉK akkreditáció folyamatban

2021. szeptember 22. 19:00 óra

Hamarosan elérkezik a várva várt pillanat, hogy kihirdessük a 2021-es Év Háza pályázat nyerteseit! Szeptember 22-én online követhető a legrangosabb hazai, független, szakmai pályázat ünnepélyes díjátadó eseményén a zsűri a két abszolút fődíj mellett két szakmai és öt támogatói különdíjat oszt ki, illetve újra megtekinthetőek a közönségdíjas pályaművek is.  

 

A díjazott pályaműveket a 2021. évi pályázat Bíráló Bizottságának tagjai méltatják

 

-Noll Tamás,  Ybl Miklós-díjas építész, a Magyar Építész Kamara egykori elnöke, a 2021. évi Év Háza pályázat elnöke

-Dévényi Sándor DLA, a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth- és Ybl Miklós-díjas magyar építész, a Magyar Művészeti Akadémia tagja, a 2021. évi Év háza pályázat társelnöke

-Dr. Hajnóczi Péter, a Magyar Építész Kamara elnöke, a 2021. évi Év háza pályázat társelnöke

-Krizsán András DLA, Magyar Építőművészek Szövetsége elnöke, a 2021. évi Év háza pályázat társelnöke

-Szoják Balázs, az Év háza pályázat kurátora

-Dr. Tóth Elek DLA, a BME Magasépítési Tanszék címzetes egyetemi tanára

-Jánosi János, Ybl- és Pro Architectura díjas építész, Magyar Építőművészek Szövetségének delegáltja

-Tóth Balázs, építészmérnök, az ÉMI Nonprofit Kft. szakértője

-Csontos Györgyi DLA, Ybl Miklós-díjas építész

-Fazakas György, Ybl Miklós-díjas építész

-Pirity Attila, Ybl Miklós-díjas építész

-Sajtos Gábor DLA, Ybl Miklós-díjas építész

-Varga Tamás DLA, Ybl Miklós-díjas építész


A pályázatot az építőipar jelentős cégei támogatják, és a magyar piac egyik legnagyobb építőanyag-gyártója, a Leier Hungária Kft. mint főtámogató mutatja be. Nélkülük az Év háza pályázat nem jöhetne létre évről évre.
A rendezvény helyszínére az érintetettek meghívót kapnak, minden más érdeklődőt pedig szeretettel várunk az online térben!

 

A díjátadó a Magyar Építész Kamara által akkreditált, az akkreditáció folyamatban van. Így, akik online követnek minket, egy rövid ellenőrző teszt után kaphatják meg a kreditpontot.

Kérjük, online részvétel esetén regisztráljon az alábbi linken, hogy elküldhessük Önnek az esemény követéséhez szükséges linket és az ellenőrző tesztet!

https://docs.google.com/forms/d/1LN3B3qTxoRe3fNbdhkSOiqW31j63ya-37Gb7qBit8Bg/edit

 

További 17 Építész Kamarai kreditpont szerezhető díjmentes online továbbképzéseinken!

 

„Barátságban az építészet és a gépészet” Építészeti tervezés az épületgépészetre tekintettel – 2021 után

MÉK 1,5 pont (2020/81)

Ez a képzés 2021. szeptember 30-ig végezhető el!

 

Homlokzati hőszigetelés, homlokzatképzés korszerű anyagokkal, színdinamika – Homlokzat képzés I. modul

MÉK 1,5 pont (2021/7)

 

Felületképzés korszerű anyagokkal bel- és kültérben, homlokzat felújítások, műemléki felújítások, aljzatképzés – Homlokzat képzés II. modul

MÉK 1,5 pont (2021/8)

 

Innováció az előregyártásban – Épületszerkezetek, tervezés, kivitelezés, magyar és nemzetközi projektek tapasztalatai alapján - Műszaki megoldások előregyártással 3.0

MÉK 2,5 pont (2021/9)

 

Kortárs formák a tetőn. Korszerű műszaki megoldásoktól a hasznosított zöldtetőkig, lapostetők és magastetők építése ma és holnap.

MÉK 1,5 pont (2021/10)

 

Variációk homlokzatra - Az üveg hatékony alkalmazása az építészetben

MÉK 2 pont (2021/24)

 

CPR szerinti teljesítménykiírások készítése a FAPEDIT online asszisztens segítségéve

MÉK 1,5 pont (2021/45)

 

Magyarország szép – Online kirándulás a vidéki Magyarország meghatározó épületei között – a 2021. május 5-i továbbképzés előadásai

MÉK 3 pont (2021/43)

 

Családi ház és szerkezet: ma és holnap

MÉK 2 pont (2021/44)

A képzések elvégzésének feltétele az online teszt helyes kitöltése.

A fenti képzések az alábbi oldalon érhetők el:  https://buildrendezvenyek.hu/webinarium

Szeretettel várjuk Önt is az online térben!

Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Bővebben