2021. évi Önkormányzati Főépítészi Vizsga

Tájékoztatás önkormányzati főépítészi vizsga kiírásáról és a megváltozott eljárásrendről

A főépítészi tevékenységről szóló – 2021. július 17-vel módosított – 90/2009.(IX.15.) Korm. rendelet (R.) alapján önkormányzati (települési, térségi, megyei) főépítészi vizsgát tart a Vas Megyei Kormányhivatal állami főépítésze.

A vizsgajelentkezés határideje: 2022. április 29. (péntek) 10 óra

A vizsga időpontja: 2022. május 30. (hétfő) 9 óra

A vizsgával kapcsolatban az összes információ (szabályzat, tananyag, vizsgakérdések, jogszabályok) megtalálható az alábbi honlapon!

Jelentkezni a főépítészi vizsgára – csak a honlapon történő regisztrációt és belépést követően - meghatározott határideig van lehetőség.

A fenti honlap „Vizsga” menüpontja alatt a meghirdetett vizsga kiválasztásával, a „Jelentkezési lap” kitöltésével, a szakirányú végzettséget igazoló oklevelek egyszerű másolata, illetve részleges mentesség kérése esetén a 2. melléklet szerinti kitöltött „Kérelem főépítészi vizsga alóli részleges mentességre” lap csatolásával.

Felhívom a figyelmet arra, hogy a vizsgára történő jelentkezés létszámhatárhoz kötött!

Konzultációs kötelezettség – az állami főépítész a jogszabálynak megfelelően két konzultációs időpontot jelölt meg, a vizsgán csak az a személy vehet részt, aki az egyik konzultáción megjelent!

A konzultáció helye a Vas Megyei Kormányhivatal Állami Főépítészi Iroda tárgyalója, Szombathely, Kőszegi u. 3.

A vizsga helye – a Vas Megyei Kormányhivatal Állami Főépítészi Iroda tárgyalója, Szombathely, Kőszegi u. 3. – a létszámtól függően változhat a helyszín!

A vizsga írásbeli és szóbeli részből áll. A szóbeli részben a vizsgázónak egy tervdokumentációt (végzettségtől függően építészeti tervet vagy településrendezési eszközt) kell véleményezni és egy gyakorlati feladatot kell teljesíteni a R. 1. melléklet 2.3 pontja szerint.

Az esetlegesen felmerülő kérdések tekintetében szívesen állok a jelentkezők rendelkezésére:

Csermelyi Andrea

állami főépítész

Vas Megyei Kormányhivatal

allami.foepitesz@vas.gov.hu

06-94/505-992

Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Bővebben