Felhívás

lktatószám: 8-1/2020.

Tárgy: FLEX munkásszálló tervezése, Zalaegerszeg

A Magyar Építész Kamara tagjainak

Tisztelt Kollégák!

A Flextronics International Kft. Zalaegerszegen felépítésre kerülő szálló épületének tervezési munkáira meghívásos formában ajánlatadási felhívást intézett a választott tervezők illetve tervező cégek felé.

Ez az ajánlatadási felhívás mivel tervet is kérnek ,,helyszínrajz, alaprajzok, látványtervek vonatkozásában" nem felel meg a 305/2011. (XII.23.), 305/2015. (IX.28.) Korm. rendeletek tervpályázati eljárások szabályainak, valamint ellentétes a Magyar Építész Kamara Etikai Kódexében foglalt 10§ -11i§ előírásaival, ugyanis tervek csatolásával az már tervpályázatnak minősül.

A tervpályázathoz szükséges feltételeket a kiírás nem elégíti ki, hisz nincsenek feltüntetve a fenti hivatkozott kormányrendeletben foglalt formai követelmények illetve előírások, pl.: bíráló bizottság összetétele, annak feladata, meghívottak, pályázók díjazása, a pályaművek megvásárlásának összege, stb.

Fentiekre tekintettel a Zala Megyei Építész Kamara Elnöksége, és Etikai Bizottsága kéri tagjait, hogy a Flextronics International Kft. által a kormányrendeletnek és kamaránk etikai kódexének nem megfelelően kiírt pályázatán ne vegyenek részt, továbbá felhívjuk figyelmüket arra, hogy etikai vétséget követ el az a kamarai tag aki a kiírás tartalmának megfelelő részletezettségű és felszereltségű árajánlatot ad.

Az Építész Kamara részéről az ellen kifogás nem merül fel, aki az ajánlatát a kívánt tervi mellékletek helyett, referencialistával, fotókkal, látványtervekkel (lakó - szállásjellegű elkészült, illetve tervezett épületek) egészíti ki, azt pedig majd a kiíró dönti el, hogy ezt elfogadja, vagy érvényteleníti a pályázatot.

Kérem, hogy fentieket figyelembe véve csak a javasolt formában vegyenek részt az ajánlatadásban,- vagy tartózkodjanak a részvételtől.

Egyúttal tájékoztatom önöket, hogy ezen felhívás felkerül a Magyar Építész Kamara honlapjára.

Zalaegerszeg, 2020. március 11.

 

Üdvözlettel,

Trajer Ferenc

elnök

Zala Megyei Építész Kamara

Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Bővebben