Felhívás a 2021. évi MÉK választásról

Tisztelt Kolléganő, Tisztelt Kolléga!

A Magyar Építész Kamara soron következő tisztújító küldöttgyűlésének időpontja a MÉK Elnökségének 32/2021. (05.28.) határozata alapján 2021. szeptember 30., csütörtök.

Kérem, amennyiben az alább felsorolt tisztségek betöltésére alkalmas jelöltek személyére javaslata van azt augusztus 21-ig írásban postai úton (1088 Budapest, Ötpacsirta u. 2.) vagy e-mailen (jelolobizottsag@mek.hu) jelezze a MÉK Országos választási jelölőbizottságának címezve!

A MÉK Alapszabályának előírásai:

„3.3.15 A választás általános szabályai

a.) A küldöttgyűlés az alábbi számú tisztségviselőt és bizottsági tagot választ:
elnök,
alelnökök (3 fő),

elnökségi tagok (5 fő),
felügyelő bizottság tagjai (5 fő),
etikai bizottság tagjai (12 fő),
országos választási jelölőbizottság tagjai (7 fő).

b.) A fenti tisztségekre a területi kamarákban nyilvántartott bármely tag megválasztható a törvényben, valamint jelen alapszabályban foglalt rendelkezések figyelembevételével.”

 

„3.3.16 A választás előkészítése:

a.) Az országos jelölőbizottság (a továbbiakban: jelölőbizottság) által összeállított jelöltlistát, valamint a jelöltek szakmai és kamarai tevékenységéről szóló rövid ismertetést, a küldöttgyűlés meghívójához mellékelni kell.

b.) A jelölőbizottság a küldöttgyűlést megelőzően legalább 90 nappal a kamara honlapján felhívást tesz közzé a jelölésre és erről értesíti a területi kamarákat. A jelöltállítás határideje a küldöttgyűlést megelőző 40. nap. A jelölőbizottság az általa felkérteken túl – ha kizáró ok nem áll fenn – köteles felvenni a jelöltlistára azokat a személyeket, akiket legalább 20 küldött, az országos vagy a területi kamara elnöksége írásos javaslatával támogat.

c.) Egy személy több tisztségre is javasolható.

d.) Csak az a jelölt kerülhet a jelöltlistára, aki a jelölést előzetesen írásban elfogadta és nyilatkozott a tisztségek elfogadásának sorrendjéről, továbbá arról, hogy vele szemben kizáró ok nem áll fenn, és büntetőeljárás, vagy büntető ügyben hozott ítélet, illetve foglalkozástól eltiltás hatálya alatt nem áll. A jelölőbizottság a jelöltlistát a küldöttgyűlést megelőző 25. napig véglegesíti.””

A jelöltállításra vonatkozó határidőket és további információkat ezen a linken az alábbi táblázat tartalmazza!

Budapest, 2021. június 23.

 

Köszönettel:

Bálint Imre DLA

a MÉK Országos választási jelölőbizottság elnöke

 

   

ALAPSZABÁLY ELŐÍRÁSA

Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Bővebben