Faépítészet mérnöki szemmel (x)

A céget 2000-ben készház-gyártásra alapították Körmenden. Az eltelt 22 évben jellemzően a német nyelvterületű országokba exportáltak. 2019-től a magyar piac felé nyitva építészek, statikusok, kivitelezők munkáját támogatva vállalják előregyártott, fa épületszerkezetek tervezését, gyártását és kivitelezését.

A készházak ÉMI által ellenőrzött ETA-20/239 minőségbiztosítással rendelkeznek. A gyártást 3D BIM alapú tervezés előzi meg, így a CNC megmunkáló rendszerrel kombinálva gördülékeny és milliméterpontos átadás valósul meg.

Az üzemi nagypaneles gyártás során mind a nyílászárók, mind a hőszigetelés, a vakolat elhelyezésre kerülhet a csarnokban, még a helyszíni építkezés megkezdése előtt, így egy emelt szintű szerkezetkész házat kap az építtető. A helyszíni összeépítés darus technikával néhány napon belül megvalósul, három hét múlva már a gépészeti kivitelezés is megkezdhető.

A szerkezetek a szigorított energetikai követelményeknek (Külső fal U=0,16 W/m2K) megfelelve biztosítják az alacsony energiaigényű épületek megvalósítását. Homlokzati hőszigetelésként természetes alapanyagú farostlemez hőszigetelő táblát alkalmaznak, amely páradiffúzió szempontjából nyitott és a homlokzati tűzterjedéssel szemben 45 perc tűzállóságú, szemben a hagyományos polisztirol lemezekkel.

A termékek összeépítése során figyelnek a minősített anyagok kiválasztására, raktározására. Az alapanyagok zömét szárított szerkezeti faanyag (KVH) adja, rendelésre rétegelt ragasztott tartó (BSH, Baubuche), illetve hagyományos fűrészáru egyaránt elérhető.

A készházak részét képező, de különálló építészeti struktúrák látványtervezése és gyártása egyaránt megoldható. Az egyedi fa tetőszerkezetek, kocsibeállók, rácsostartók, különleges funkciójú épületek (pl. torna- és raktárcsarnok, középületek) is fontos részét alkotják a gyártásnak.

B.B. Universal Generalbau Kft.

9900 Körmend, Legény utca 28-30.

www.bbuniversal.hu

+36 94-592 640

info@bbuniversal.hu

(x)

Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Bővebben