A biennálé célja:

A vasi építészek ismertségének és elismertségének közéleti javítása.

A lebonyolítás módja:

Pályázat, melyre minden Vas Megyei Építész kamarai tag legfeljebb 3, névvel ellátott anyagot nyújthat be. A biennálén csak megvalósult művekkel lehet részt venni. A korábbi biennálékon kiállításra került művel pályázni nem lehet. A pályázaton részt vevők a pályázati anyag beadásával jelen pályázati feltételeket elfogadják. A pályázatra benyújtott anyagokból egy előre kijelölt bíráló bizottság választja ki a Vasi Építészeti Biennálé keretében megrendezendő kiállításon szereplő műveket. A kiállításoknak egy-egy megyei középület fog helyet biztosítani. A kiadványban szereplő művek fotóanyagának elkészítésére a kamara hivatásos fotóst, a kiadvány megszerkesztéséhez grafikust alkalmaz.

A megjelenés kategóriái:

Lakóépületek

Középületek

Ipari épületek

Belsőépítészeti alkotások

Kertészeti alkotások

Városépítészeti tervek

Vas megyei kötődésű építészek tevékenységének bemutatása (Ezen kategóriában szereplő építészek esetében a VÉK tagság nem feltétel!)

A bíráló bizottság:

A bíráló bizottság tagjaira a Vas Megyei Építész Kamara Elnöksége és a bizottsági elnökök tesznek javaslatot. A bizottság tagjainak a közbeszerzésről szóló törvényben meghatározott elvek szerint a Vas Megyei Építész Kamara pályázó tagjaival szembeni összeférhetetlensége nem állhat fenn.

A kiállítás terjedelme:

A kiállítás teljes terjedelme 34 db anyag, mely kategóriánként a zsűri javaslata alapján kerül felosztásra.

A kiállítás anyagainak javasolt elosztása:

Középületek, lakóépületek és ipari épületek: 22 db

Belsőépítészeti alkotások: 4 db

Kertészeti alkotások: 3 db

Városépítészeti tervek: 1 db

Elhunyt és vasi kötődésű építészek: 4 db

A bíráló bizottság a javasolt darabszámoktól - a beadott anyagok ismeretében - eltérhet.

A pályázatok benyújtásának határideje:

A pályázatokat legkésőbb május 31-ig kell benyújtani papír alapon a Vas Megyei Építész Kamarába (9700 Szombathely, Thököly u. 14.) vagy elektronikus úton az info@vmek.hu elektronikus postacímre (ez utóbbi esetben a pályázóknak figyelembe kell venni a maximális 5 MB-os adatmennyiségi határt). Határidő után beadott pályázati anyag a biennálén nem szerepelhet. A benyújtott pályázati anyagok az első kiállítás lebonyolítása után a kamara irodájában átvehetők.

Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Bővebben