Kirándulás Tulln kertjeibe és a Klosterneuburg-i apátságba

KIRÁNDULÁS TULLN KERTJEIBE ÉS A KLOSTERNEUBURGI APÁTSÁGBA

IDŐPONT: 2024. június 1.

INDULÁS: 7 óra (MMIK mögötti parkoló)

Délelőtt: TULLN KERTJEI

Kirándulásunk első állomása a Duna menti Tulln városában található Tulln-i Kertek, amely Európa első ökológiai kert bemutatóközpontja. A több, mint 50 hektár területen vezetett séta keretében megismerkedünk a csaknem hetven féle mintakerttel és sok-sok érdekes látnivalóval.

A parkban kb. 4 órát töltünk el, így bőven lesz lehetőségünk felfedezni többek között a 30 méter magas lomborona sétányt, a vízi parkot és az éttermeket is.

Délután: KLOSTERNEUBURGI APÁTSÁG

Bécstől mindössze néhány kilométerre található az osztrák történelem egyik legfontosabb helyszíne, a mintegy 900 évvel ezelőtt alapított Ágoston-rendi kolostor. Az apátság Ausztria egyik legjelentősebb kulturális, egyházi és szellemi központja.

Az Ágoston-rendi kolostort III. Lipót őrgróf alapította, akit később szentté is avttak. A kolostor erede gókus részei mellett elsősorban a barokk építészet jegyeit viseli. A látogatás során megtekinthetjük a Szent Lipót kápolnában elhelyezett híres Verdun-i oltárt, VI. Károly császári oratóriumát, illetve a 17. századi ünnepi orgonát is. Az apátsági kolostort egyénileg, audio guide segítségével fedezhetjük fel.

Tervezett visszaérkezés: 19.30 óra (MMIK mögötti parkoló)

Részvételi díj: 22.000 Ft, amely az utazás, a belépőjegyek és az idegenvezetés díját tartalmazza.

A programra jelentkezni az info@vmek.hu e-mail címen lehet április 29-ig!

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt:

Vas Vármegyei Építész Kamara

Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Bővebben