ÉV HÁZA 2024: május 31-ig

ÉV HÁZA 2024: pályázat építészek számára

A legrangosabb hazai, független pályázaton családi ház és középület főkategóriában és társasház különdíjért ajánlhatják épületeiket az alkotók a szakmai zsűri figyelmébe. Újdonság, hogy a benyújtható pályaműveket ezúttal az elmúlt 3 évben, azaz 2021. január 1-je után elkészült épületek közül várják a szervezők.

Benyújtási határidő: 2024. május 31. 16.00

Pályázni 2021. január 1-je után készült épülettel lehet.

Idén is lesz közönségszavazás, ahol a két főkategória mellett ezúttal a társasházakról is várjuk a nagyközönség véleményét.

Hamarosan indul egy újabb pályázat is, ahol az épületek megítélésnek fő szempontja a fenntarthatóság lesz.

A zsűri tagjai 2024-ben:

Elnök: Noll Tamás, Ybl Miklós-díjas építész

Társelnökök:

• Dévényi Sándor DLA, a Magyar Művészeti Akadémia tagja

• Krizsán András DLA, a Magyar Építőművészek Szövetségének elnöke

• Dr. Hajnóczi Péter, a Magyar Építész Kamara elnöke

• Szoják Balázs, építész, az „Év háza” díj kurátora

Tagok:

• Tóth Balázs, okleveles építész, az ÉMI Nonprofit Kft. szabványügyi és képzési témavezetője

• Dr. Tóth Elek, a BME Magasépítési Tanszék egyetemi docense

2023-ban Ybl Miklós-díjjal kitüntetett építészek:

• Bordás Péter

• Dénes György

• Krähling János (felkérés alatt)

A neves zsűri ezúttal is a két abszolút fődíj mellett a Magyar Építész Kamara és a Magyar Építőművészek Szövetsége szakmai különdíjait osztja ki. Ebben az évben második alkalommal a zsűri a leginkább példamutató társasházat jegyző építésziroda munkáját is különdíjjal jutalmazhatja, amelyet a pályázat főtámogatója, a Leier Hungária Kft. alapított.

A pályázat idén is a legnagyobb építőanyag-gyártók támogatásával zajlik. A családi ház kategória, a kategória főtámogató Terrán Tetőcserép Gyártó Kft-nek., a középület kategória pedig a Meva Zsalurendszerek Zrt.-nek köszönhetően valósulhat meg.

Hagyományosan a nagyközönség véleményét is szondázzák a szervezők, hiszen a Knauf Ceiling Solutions Kft. támogatásával középület kategóriában, családi ház kategóriában pedig az OTP Ingatlanpont Kft. és az OTP Pénzügyi Pont Zrt. támogatásával lesz közönségszavazás. Sőt az Internorm Ablak Kft.-nek köszönhetően a tavalyi és idei társasházi pályázók munkái is megmérettetnek a közösségi oldalon.

Pályázati kiírás itt olvasható!

Kérdések esetén a kiíró, a Build-Communication felelős munkatársa, Szelei Annamária áll rendelkezésre: szelei.annamaria@buildmarketing.hu, 06306882074

Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Bővebben