ReBuilt projekt minikonferencia és műhelymunka

A ReBuilt Central Europe Interreg projekt célja, hogy erősítése és népszerűsítse a körforgásos és digitális építőipari gyakorlatot Közép-Európában. Január 18-án ingyenes, de regisztrációhoz kötött minikonferencia és műhelymunka lesz a témában.

Az építőipar jelentős erőforrás-használó, hulladékgeneráló, illetve klímagáz-kibocsátó iparág. A körforgásos gazdaság és a digitalizáció nyújtotta lehetőséges segíthetnek az iparág negatív hatásainak mérséklésében.

Ezért tűzte ki célul a ReBuilt Central Europe Interreg projekt, hogy erősítése és népszerűsítse a körforgásos és digitális építőipari gyakorlatot Közép-Európában. A ReBuilt többek között egy közép-európai oktatási programot hoz létre és a körforgásos és digitális építőipar egy-egy új megoldását teszteli egyes közép-európai országokban. A partnerség határokon átnyúló körforgásos és digitális építőipari stratégiákat hoz létre, amelyek építenek a már meglévő ökocimkézés, másodnyersanyagok, illetve a hulladékstátusz vége anyagok, valamint a zöld közbeszerzés gyakorlatára.

A ReBuilt projekt első hazai eseménye ezen témákat, valamint ezek összefonódását járja körül a magyarországi aktualitásokhoz kapcsolódóan. A konferencia és műhelymunka során célunk, hogy átfogó képet adjunk a hazai körforgásos és digitális építőipar aktuális helyzetéről, és az esemény első felében tartandó előadásokat követően, a műhelymunka során további információkat gyűjtsünk a magyarországi helyzetről a közép-európai térségben zajló projekt számára.

A konferencia és műhelymunka időpontja: 2024.01.18 13:00 – 16:00

Helyszíne: Kortárs Építészeti Központ (1111 Budapest, Bartók Béla út 10-12)

Kísérő program: 2024. január 18. 10:00 – 12:00 - a Bánáti + Hartvig Építész Iroda helyszínbejárása (1117 Budapest, Fehérvári út 38.)

A kísérő program során megismerhető a körforgásos építőipar gyakorlata. A helyszín korlátozott befogadóképesége miatt csak a regisztrált és visszaigazolt jelentkezőket tudjuk fogadni.

Az eseményen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz között. Kérjük, regisztráljon ezen a linken keresztül legkésőbb január 16-án, kedden 12:00-ig!

Jelentkezését a Vas Vármegyei Építész Kamara felé is jelezze!

A rendezvény akkreditálása folyamatban van, várhatóan 1-2 kreditpontra lehet számítani.

Várjuk Önt és Kollégáit sok szeretettel!

Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Bővebben