Fókuszban az épületfelújítás és az épületenergetika

Az év utolsó ÉMSZ konferenciája - online és ingyenes, személyes részvétellel is - november 30-án a budapesti Lurdy Konferenciaközpontban lesz.

Az idei évtől kezdődően a Regionális Szakmai Napok sorozatunk utolsó állomása tematikus konferenciaként kerül meghirdetésre, melynek fókuszában az épületfelújítás és az épületenergetika áll. Ez a konferencia RSZN Gödöllő/Budapest néven lett eredetileg meghirdetve.

Az előadók erre az alkalomra új, a témához kapcsolódó prezentációkkal készülnek.

Időpont: november 30. csütörtök, 9.00 - 17.00

Helyszín: Lurdy Konferenciaközpont, 5. terem (1097 Budapest, Könyves Kálmán krt. 12-14.)

Ezt a konferenciát is a BME Épületszerkezettani Tanszék szakmai támogatásával, oktatóinak közreműködésével szervezzük, főként építészek és kivitelezők számára.

A képzés előadásai az aktuális kérdésekre kínálnak megoldást, példák bemutatásával, sok hasznos információval építészeknek és gyakorlati szakembereknek. Elismert egyetemi professzorok előadásai és gyártók alkalmazástechnikai ismertetői mellett kivitelezői tapasztalatokat ismerhetnek meg a hallgatók. A helyszínen lehetőséget biztosítunk személyes konzultációra a gyártók képviselőivel a kiállítási standoknál. Az „Év Tetője 2023 Nívódíj Pályázat” díjazott pályamunkáiról készült kiállítás végig kíséri a sorozatot.

Fő témák:

- Megbízható tetők, homlokzatok, szigetelések

- Környezettudatos építés, innováció, felújítás. Szakmai szabályok, irányelvek. Megvalósult projektek, jó példák, rossz példák.

MÉK: 2 pont /2023/292

A személyes részvétel - igény esetén a pontigazolás kiállításával együtt - ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Az online részvétel - a kötelező regisztráció mellett

- továbbképzési pontigénylés nélkül ingyenes,

- továbbképzési pontigazolással bruttó 3.000 Ft, az ÉMSZ rendes és pártoló tagjai és kollégái számára az igazolás kiállítása is térítésmentes.

Amennyiben Ön személyesen szeretne részt venni:

- Előzetesen regisztráljon a lenti linkre kattintva, válassza ki az RSZN Gödöllő/Budapest személyes - november 30. részvételt.

- Kötelező a reggeli helyszíni regisztráció.

- A továbbképzési igazolásokat a rendezvény végén, kizárólag személyesen lehet átvenni.

Amennyiben Ön online szeretné megnézni a képzést, pontigazolás nélkül:

Regisztráljon a lenti linken keresztül, válassza ki az RSZN Gödöllő/Budapest online pontigazolás nélkül - november 30. lehetőséget. A konferencia előtti nap 14 órakor megküldjük Önnek az online közvetítéshez a linket, ahol másnap reggel 9.00 órától megtekintheti a konferencia előadásait.

Amennyiben Ön online szeretné elvégezni a képzést továbbképzési pontigazolással:

A továbbképzés teljesítéséhez szükséges az előzetes regisztráció, a tesztkérdések megválaszolása és az online kitöltött teszt visszaküldése a megjelölt határidőig, valamint az igazolások kiállításának díjának - bruttó 3.000 Ft - befizetése.

- Regisztráljon a lenti linken keresztül, válassza ki az RSZN Gödöllő/Budapest online pontigazolással - november 30. részvételt.

- A konferenciát élőben közvetítjük.

- Az online közvetítések megtekintése a regisztráció után ingyenes, de az igazolások kiállításának díja bruttó 3.000 Ft. Az összeget kérjük az ÉMSZ K&H Bank 10201099-40265007 számlaszámára mielőbb, de legkésőbb a teszt visszaküldésével egyidőben átutalni. Kérjük az utalásnál a megjegyzésbe tünetesse fel nevét, kamarai azonosítószámát és a képzés nevét (Tematikus RSZN). A továbbképzési igazolást csak a teszt sikeres kitöltése és a díj beérkezése után tudjuk kiküldeni.

- A rendezvény előtti nap 14 órakor elküldjük a linket az online közvetítéshez és a tesztkérdéseket.

- A továbbképzési pontigazolás kiállításának feltétele, hogy november 30-a 16.00 óra és december 6-a 24.00 óra között a tesztet kitöltse és visszaküldje. Az előadások anyaga is elérhető lesz eddig az időpontig. A tesztkérdések legalább 75 %-át kell helyesen megválaszolnia és sikertelen teszt esetén megismételhető a kitöltés.

- Az igazolásokat a teszt beérkezése után 10 napon belül e-mailben küldjük ki.

REGISZTRÁCIÓ itt!

Az ÉMSZ szakmai kiadványait a személyesen résztvevők a helyszínen, az online képzést választók 2023. november 30. és december 12. között az RSZN kedvezményt kiválasztva, kedvezményesen megvásárolhatják.

RÉSZLETES PROGRAM:

A nap moderátora:

Haraszti László, okleveles építészmérnök, okleveles épületrekonstrukciós és igazságügyi szakértő szakmérnök, műszaki tanácsadó, ÉMSZ

9.00 - 9.10 Megnyitó

9.10 - 9.30 Épületenergetika tűzvédelmi kérdései – fókuszban a napelemek,

Lestyán Mária alkalmazástechnikai vezető, építésztervező szakmérnök, Rockwool Hungary Kft.

9.30 – 9.50 Régi gondolatok új technológiák – felújítási megoldások Dörken anyagokkal, Dvorák Andrea szaktanácsadó, Dörken Kft.

9.50 – 10.10 Injektáljunk? Injektáljunk!, Bors László épületfelújítási és szigetelési üzletág vezető, műszaki menedzser, MC Bauchemie Kft.

10.10 – 10.30 Carboland CH80 avagy korszerű szigetelés a homlokzaton, Moretti Szabina építészmérnök, szakreferens, Bodrogi Bau Kft. – Carboland

10.30 – 10.50 PREFA, és nem lemez!, Forró Sándor építész szaktanácsadó, projekt-manager, Prefa Hungária Kft.

10.50 – 11.10 Apróságok, amelyek nagy mértékben torzítják a homlokzatok hőátbocsátását!, Hovanecz Gergely termékreferens, EJOT Hungaria Kft.

11.10 – 11.30 Épületfelújítás modern acéllemez megoldásokkal, Marciniak Boguslaw ügyvezető, Polmetál Pruszynski Kft.

11.30 – 11.50 Energiahatékonyság és esztétika Lindab termékekkel, Devecz Tamás okleveles építészmérnök, területi képviselő, Lindab Kft.

11.50 – 12.20 KÁVÉSZÜNET

12.20 – 13.05 Tetőszigetelések felújításának esettanulmányai, Horváth Sándor Széchenyi-díjas okleveles építészmérnök, címzetes egyetemi docens, BME Épületszerkezettani Tanszék

13.05 – 13.25 Lapostetők felújítása és korszerűsítése: csakis feltárással!, Kóbor Csaba alkalmazástechnikus, Bauder Kft.

13.25 – 13.45 Felújítás PVC szigetelésekkel a gyakorlatban, Jámbor Zsolt okleveles építészmérnök, mérnök szaktanácsadó, Fatra Izolfa Zrt.

13.45 – 14.20 Energiahatékony tetők a BMI rendszerében, Gebhardt Roland építészmérnök, tervező látogató, BMI Magyarország Kft.

14.20 – 14.50 EBÉDSZÜNET

14.50 - 15.10 Magastetők energiahatékony felújításának lehetőségei, Szatmári Zoltán alkalmazástechnikai mérnök-tanácsadó, Bachl Hőszigetelőanyag-gyártó Kft.

15.10 – 15.30 Felújítás a fenntarthatóság jegyében, Kovács Levente okleveles faipari mérnök, faipari szakértő, Larex Trade Kft.

15.30 – 15.50 Energiatakarékosság és tetőfelújítás, Ferenczy András építész látogató, projekt támogató, Terrán Tetőcserép Gyártó Kft.

15.50 – 16.00 Filtráció a magastetőben és amit tehetünk ellene, Kóbor Csaba alkalmazástechnikus, Bauder Kft.

16.00 – 16.20 Csomóponti megoldások tetőfelújításoknál, Szabó Róbert műszaki tanácsadó, CRLT Kft.

16.20 – 17.00 Mink ezt mindig így csináljuk!, Haraszti László, okleveles építészmérnök, okleveles épületrekonstrukciós és igazságügyi szakértő szakmérnök, műszaki tanácsadó, ÉMSZ

További információ: Horváth Krisztina ügyvezető-helyettes ([email protected])