Élhető Örökség - Gácsi József emlékére

A Vasi Skanzen lesz a Teleki László Alapítvány és a Magyar Építőművészek Szövetsége Élhető Örökség című vándorkiállításának következő helyszíne.

Időpont: szeptember 14. 17 óra

Helyszín: Vasi Skanzen

Köszöntőt mond: Csapláros Andrea múzeumigazgató

A kiállítást megnyitja: Dr. Diószegi László, a Teleki László Alapítvány igazgatója

A szombathelyi kiállítást a szervezők a közelmúltban elhunyt építész, Gácsi József emlékének szentelik. Gácsi József Ákos mentorként kezdte meg a kiállítás szombathelyi bemutatásának szervezését, rá és a Népi Építészeti Programban végzett munkájára emlékezve a kiállítás keretében az ő munkássága is bemutatásra kerül.

Lánya, Gácsi Zsuzsi emlékezik meg róla.

A megnyitón Háklár Dóri mond éneket.

A Teleki László Alapítvány Népi Építészeti Programja a Magyarország területén álló védett népi építészeti emlékek megóvását, részleges vagy teljes helyreállítását, azaz szakmai előkészítő dokumentációk és kutatások készítését, továbbá az épületek felújítását támogatja. Céljai közé tartozik a hagyományos, népi mesterségek és anyaghasználat, a hagyományos építő technikák újjáélesztése.

A kiállítás fotói néhol egy-egy jellemző motívumot emelnek ki, máshol madártávlatból vizsgálják a népi építészet és a műemléki értékű vidéki épített örökség helyreállítás utáni állapotát.

A kiállítás 2023. november 6-ig tekinthető meg.

Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Bővebben