Magyarország szép 8.0

Magyarország szép 8.0 – Középületek

Az Év háza nyertesei 2019 – 2022

MÉK 2 pont (2023/193)

2023. szeptember 12.

Konferencia személyes és online részvétellel

A 2021-ben útjára indított Magyarország szép címet viselő hibrid lebonyolítású, Budaörsön személyesen vagy online követhető konferenciasorozatunk 2023. szeptember 12-án ismét rendhagyó témával folytatódik. Eddig a sorozat fő fókusza olyan itthoni épületek (elsősorban közintézmények, kulturális intézmények, épületek) voltak, amelyek meghatározzák a környezetüket, és a történelmi, illetve az építészeti kultúránkra is nagy hatást gyakorolnak. Idén azonban a március 7-i rendhagyó, az elmúlt tíz évet átölelő időszak Év háza díjas családi házak tervezési folyamatát helyezte fókuszba a konferencia. Szeptember 12-én pedig az Év háza pályázat elmúlt fél évtized díjazott középületeit szemlézzük valamint izgalmas, jövőbe mutató projektek is terítékre kerülnek.

Az egésznapos konferencián szó lesz a gondozásmentes építészet és fenntartható lakhatás, valamint az irodai építési trendekről is. Ebben segítségünkre lesz Benczúr László, okleveles építészmérnök, vezető tervező a Next Nest projekt bemutatásával, valamint Szabó Tamás János DLA, Ybl-, Pro Architectura díjas-, valamint Csonka Pál emlékéremmel kitüntetett vezető tervező építész, a magyar Művészeti Akadémia rendes tagja, aki a Millenium Garden Offices kapcsán beszél az új, követendő trendekről.

A hibrid lebonyolítású továbbképzésen sorra vesszük az Év háza pályázat elmúlt fél évtized díjazott középületeit.

Az Év háza a hazai legismertebb és legelismertebb független, szakmai építész pályázat, ahol a neves szakemberekből álló zsűri választja ki az Év háza családi ház és a középület kategória győztesét. Izgalmas előadások előtt állunk, hiszen látogatóközpontok, vásárcsarnok, nagy múltú színház és étterem, oktatási intézmény, szálloda és irodaház is terítékre kerül. Neves építész előadóink segítségével nyerhetünk bepillantást az épületek tervezési és megvalósulási folyamatába, amire a hallgatóság kifejezetten kíváncsi és nyitott.

A résztvevők neves építész előadók segítségével a nagykőrösi Városi Piac csarnoképülete, a Budai Vígadó, a Mome Campus, a szolnoki Várkapu Látogatóközpont, a Normafa Kapu – Fogadóközpont és az egykori telefonközpont átalakításának tervezési és megvalósítási folyamatát ismerhetik meg. Álmosdi Árpád, Csendes Monika okleveles építészmérnökök, Benczúr László, Weichinger Miklós okleveles építészmérnökök, vezető tervezők, Csillag Katalin és Gunther Zsolt DLA, Ybl-díjas okleves építészmérnökök, Járomi Irén, okleveles építészmérnök, Prof. Dr. Kiss Gyula DLA, okleveles építészmérnök, szakfejlesztési igazgató, építész szakfelelős, tanszékvezető egyetemi tanár, Mészáros Gabriella, okleveles építészmérnök és Nagy Csaba, Ybl- és Prima Primissima díjas építész avatnak be a részletekbe.

A témához kapcsolódó alkalmazástechnikai előadások rendhagyó módon szintén kifejezetten követendő középület példákat bemutatva bővítik a résztvevők szakmai tudását.

Az „Év háza középületek 2019 - 2022” alcímet viselő szeptember 12-én megrendezésre kerülő újabb „kirándulással” tehát megismerhetünk az elmúlt évekből a neves zsűri által legjobbnak ítélt középületeket az ország különböző területeiről.

A több, mint hétórás továbbképzés szeptember 12-én követhető online élőben, és budaörsi helyszínen személyesen is részt lehet venni.

Helyszín: Budaörsi Jókai Mór Művelődési Ház Nyugdíjasok Háza (2040 Budaörs, Szabadság út 24.)

A helyszín könnyedén megközelíthető rövid sétával a Budaörs, Templom tér megállótól, amely a fővárosból a 140, 140A, 40, 40B, 88, 88A, 240-es autóbuszokkal érhető el.

A PROGRAM itt elérhető!

Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Bővebben