Tanulmányi kirándulás - Türje

A Vas Megyei Építész Kamara szervezésében egynapos tanulmányi kirándulás lesz szeptember 16-án a türjei Premontrei Prépostsági templomhoz.

A templom teljeskörű felújítása 2022. augusztusában a templom felszentelésével ért véget. Középkori emlékünk barokk átépítéssel, bővítéssel és a 20. század eleji átépítéssel, felújítással, leromlott állapotban várta a jelenlegi, komplett és alapos kutatás utáni megújulást, a történeti korszakaink megmutatását.

A felújítás bemutatására felkért előadók a felújításon dolgozó szakemberek: Bakucz András építész, Orha Zoltán régész, Heitler András festőrestaurátor.

A résztvevők a nap második részében a Vadász György által tervezett kápolnát (Kemence kápolna) tekinthetik meg Sénye községben a tulajdonos vezetésével, majd a dobai Erdődy-kastély nemrég felújított gyönyörű kastélyparkjának megismerése, bejárása a program. Szakszerű vezetésünkre tagtársunkat, Pintér Gábor táj- és kertépítész tervezőt kértük meg.

Amennyiben időnk engedi, hazafelé megállunk Csempeszkopácsiban, a 13. század közepén román stílusban épült Szent-Mihály templomnál is.

A tanulmányi kirándulásra buszt biztosítunk. A részvétel ingyenes, de jelentkezéshez kötött.

Jelentkezési határidő: 2023. július 31.

Jelentkezni lehet a szokásos módokon: a kamara titkárságán ügyfélfogadási időben, e-mailben vagy telefonon.

Fotó: Győrffy István

Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Bővebben