49. Savaria Urbanisztikai Nyári Egyetem

Savaria Urbanisztikai Nyári Egyetem idén 49 éves. A Szombathelyen megvalósuló 4+1 napos program minden évben egy-egy aktuális témát dolgoz fel a szakmai résztvevőkkel.

Idén a Nyári Egyetem címe: Ki tervezi a várost? A kérdésre politikusok, polgármesterek, szakmabeliek, civilek, egyházi meghívottak válaszolnak előadások, moderált beszélgetések, tanulmányi séták, filmvetítés és sörözés keretei között. Az Egyetem utolsó napján egy győri tanulmányi kirándulás keretében a város főépítésze mutatja meg az elmúlt évek fejlesztéseit.

 

6 éve döntöttük el, hogy ezt a programot kiegészítjük egy Tervező Táborral. Ennek keretében minden évben egy-egy település valós urbanisztikai, várostervezési, tájépítészeti, építészeti problémájára adunk választ egyetemisták munkáival. A feladatok megoldására verbuvált csapatokat egy-egy a témában jártas, ismert szakember vezeti. Idén a Tervező Tábor július 1-3. között kerül megrendezésre Sárváron. Egy építészeti feladat (régi malomépület újrahasznosítása) építész csoportvezetővel, egy tájépítészeti feladat (lakóövezet és rekreációs övezet összekapcsolása) SZIE Tájépítészeti Kar oktatójával, és egy mobilitási feladat (kerékpáros városi közlekedés fejlesztése) a Magyar Kerékpárosklub közlekedésmérnökének vezetésével áll össze az idei tábor programja. Az elkészült terveket, javaslatokat a program végén átadjuk a település vezetőinek.

 

Legfrissebb hírünk, hogy a Magyar Építész Kamara értesítése alapján a 6. Tervező Tábor és a 49. Savaria Urbanisztikai Nyári Egyetem programján résztvevők NAPONTA 1,5 kreditpontra jogosultak. Az értesítés szerint ez a pont a tanulmányútra is jár!

 

A Táborról és a Nyári Egyetemről, a programról, feladatokról, jelentkezésről minden információ megtalálható a www.sune.hu honlapon vagy a 94/509-500-as telefonszámon.

Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Bővebben