„Házat, de gyorsan!”

„Házat, de gyorsan!” címmel építészeti ötletpályázatot írt ki Magyarország legnagyobb építőanyaggyártója a Leier Hungária Kft. A pályázatra a neves szakemberekből álló zsűri 2022. október 10-ig várja a beérkezett pályaműveket gyakorló építészektől és építészhallgatóktól egyaránt.

A kiíró célja, hogy modern építőanyagokból minél több, a mai kornak megfelelő műszaki színvonalú és építészeti minőséget képviselő ház épüljön. E cél elérése érdekében hozta létre a Leier Típusházak körét, az inspirációként szolgáló építészeti ötlettárat.

2022-ben gyakorló építészek és építészhallgatók számára kiírt nyílt tervezői és építészhallgatói ötletpályázattal célja a böngészhető háztípusok körének bővítése.

A feladat a Leier előregyártott építőanyagainak felhasználásával készülő, megújuló energiaforrásokat alkalmazó, élhető, fenntartható, időtálló és költséghatékony, CSOK kompatibilis családi ház vázlatterveinek elkészítése 5 fős család számára.

A bíráló bizottság célja mindkét kategóriában megtalálni és díjazni a legjobb 3 – 3 pályaművet, amelyre gyakorló építészek esetén összesen 1 600 000 Ft, építészhallgatók esetén pedig 900 000 Ft áll rendelkezésre.

A díjazott pályaművek és a zsűri által jónak, követendőnek ítélt pályaművek felkerülnek a Leier ötlettárába a tervező nevének és elérhetőségének feltüntetésével, így az építtető érdeklődés esetén kapcsolatba léphet a tervezővel és a kiválasztott tervet közösen személyre szabhatják.

A pályázatról bővebb információ itt olvasható.

A zsűri tagjai:

    Horváth Sándor, a zsűri elnöke, Széchenyi-díjas okleveles építészmérnök, a BME Épületszerkezettani Tanszék címzetes egyetemi docense, a zsűri elnöke

    Karlovecz Zoltán, a zsűri társelnöke, Ybl-díjas építész, Pécs város főépítésze, a zsűri társelnöke

    Prof. dr. Kiss Gyula DLA, egyetemi tanár, szakfejlesztési igazgató, építész szakfelelős, Óbudai Egyetem, Ybl Miklós Építéstudományi Kar

    Váradi Gábor, okleveles építészmérnök, vezető tervező, a Magyar Építész Kamara delegáltja

    Parádi Zsuzsanna, okleveles építészmérnök, a kiíró képviseletében

Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Bővebben