2020. évi Összevont Önkormányzati Főépítészi Vizsga

Tájékoztatás az összevont önkormányzati főépítészi vizsgáról

A főépítészi tevékenységről szóló 190/2009.(IX.15.) Korm. rendelet alapján összevont önkormányzati (települési, térségi, megyei) főépítészi vizsgát tart a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal, a Vas Megyei Kormányhivatal és a Zala Megyei Kormányhivatal állami főépítésze.

Vizsgajelentkezés határideje: 2020. augusztus 19-ig (szerda)

Vizsga időpontja: 2020. szeptember 21. (hétfő) 9:00 óra

A vizsgára történő jelentkezést a főépítészi tevékenység helye vagy az állandó lakcím szerinti illetékes állami főépítésznél kell kezdeményezni.

A vizsgára történő jelentkezés menete – a főépítészi vizsga eljárásrendjének 3. sz. függeléke szerinti „Törzslap I.” nyomtatványt kitöltve, a szakirányú végzettséget igazoló oklevél egyszerű másolatával és a személyes adatok kezeléséhez történő hozzájárulással együtt meg kell küldeni az illetékes főépítésznek a fenti határidőig – az eredeti okiratokat a vizsga napján a vizsgaszervezőnek be kell mutatni.

A vizsga helye – a jelentkezők számától és az egészségügyi helyzettől függően a vizsga megrendezésének pontos módjáról később adunk tájékoztatást.

A vizsga alóli mentesség – a főépítészi vizsga alóli részleges vagy teljes mentesség kéréséhez a főépítészi vizsga eljárásrendjének 7. sz. függeléke szerinti kérelmet kell benyújtani – a jelentkezéssel együtt – az illetékes állami főépítészhez.

A vizsga írásbeli és szóbeli részből áll. A szóbeli részben a vizsgázónak egy tervdokumentációt (végzettségtől függően építészeti tervet vagy településrendezési eszközt) kell véleményezni.

A főépítészi vizsga eljárásrendje és tananyaga, a vizsgakérdések és az adatkezelési hozzájárulás nyilatkozat-mintája a Győr-Moson-Sopron Megyei, a Vas Megyei és a Zala Megyei Kormányhivatalok honlapjain elérhetőek. A vizsgát megelőzően a hatályos jogszabályokkal kapcsolatban konzultációs lehetőséget fogunk biztosítani, melyről tájékoztatót küldünk ki.

Az esetlegesen felmerülő kérdések tekintetében szívesen állunk a jelentkezők rendelkezésére:

 

                           Németh Edina                                              Csermelyi Andrea

                          állami főépítész                                                állami főépítész

   Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal              Vas Megyei Kormányhivatal          

                     foepitesz@gyor.gov.hu                                allami.foepitesz@vas.gov.hu          

                           06-96/795-678                                                  06-94/505-992

 

Lengl Zoltán

állami főépítész

Zala Megyei Kormányhivatal

allamifoepitesz@zala.gov.hu

06-92/511-050

Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Bővebben