Tervezői felelősségbiztosítás


Generali ajánlat

Kötelező tervezői felelősségbiztosítás

2017. január 1-től hatályos a lakóépület építésének egyszerű bejelentéséről szóló 155/2016 (VI.13.) Kormányrendelet 2016. november 18.-i módosítása.

A Kormányrendelet a legfeljebb 300 négyzetméter összes hasznos alapterületű új lakóépület építése esetén, az építtetővel közvetlen szerződéses kapcsolatban álló építész vagy más szakági tervező által vállalt tervezési és tervezői művezetési tevékenység körében okozott kár megtérítésére a tervezői felelősségbiztosítás megkötését kötelezően előírja.

A kötelező tervezői felelősségbiztosításról bővebb információ Magyar Építész Kamara honlapján, valamint a lakóépület építésének egyszerű bejelentéséről szóló 155/2016. (VI. 13.) Korm. rendeletben található.

 

Az alábbiakban és a csatolt fájlban a Generali biztosító ezzel kapcsolatos ajánlatát tesszük közzé:

Egyszerű bejelentéshez kötött építési tevékenység tervezői és kivitelezői felelősségbiztosítás

Válasszon minket, és nyugodtan dolgozhat mások otthonainak megvalósításán a Generali szakértelmének biztonságában.

Miért érdemes társaságunkat választani kötelező építési felelősségbiztosítójának?

  • Mert szolgáltatásunk megfelel a jogi szabályozás elvárásainak.
  • Építési és kivitelezési tevékenység körében előforduló felelősségbiztosítási károkra széles körű fedezet adunk.
  • Egy szerződésben megköthető a tervezői és kivitelezői felelősségbiztosítás.
  • Szolgáltatásunk fedezetet nyújt arra az esetre is, amikor a biztosított által készített terveket nem saját maga művezeti, hanem a biztosított által igénybevett alvállalkozó tervező.
  • Projektre és határozatlan időre is köthető.
  • Társaságunk teljes körű szakmai felelősségbiztosítást is kínál, amellyel a cég teljes tevékenysége biztosítható. Ez a szolgáltatásunk bővebb biztosítási védelmet nyújt.

Kinek ajánljuk?

Építészeknek vagy más szakági tervezőknek és fővállalkozó kivitelezőknek, akik egyszerű bejelentéshez kötött építési tevékenységet végeznek és az építtetővel szerződéses kapcsolatban állnak.
Milyen tevékenységre kell biztosítást kötni?
Az építészeknek vagy más szakági tervezőnek az általuk vállalt tervezési és tervezői művezetői tevékenységgel okozott károk megtérítésére kell felelősségbiztosítást kötni.
Fővállalkozó kivitelezőknek pedig az általuk vállalt építőipari kivitelezési tevékenység kapcsán okozott károk megtérítése szükséges kötelező felelősségbiztosítást kötni.

 

Mikor kötelező megkötni a biztosítást?
A tervezőnek legkésőbb a tervezési szerződés megkötésekor rendelkeznie kell felelősségbiztosítással és a szerződésnek fenn kell állnia az elektronikus építési főnapló megnyitását követő 2 évig.
A fővállalkozó kivitelezőnek legkésőbb a munkaterület átadásakor rendelkeznie kell felelősségbiztosítással és a szerződésnek fenn kell állnia legalább a lakóépület teljes műszaki átadás-átvételének lezárásáig.

 

Mire terjed ki a biztosításunk?

  • Társaságunk vállalja, hogy - a szerződésben megállapított mértékben és feltételek szerint - mentesítjük ügyfelünket az olyan személyi sérüléses és dologi károk és azokkal összefüggő sérelemdíj megtérítése alól, melyet a tevékenységére irányadó foglalkozási szabályok megszegése folytán okoz, és amelyért kártérítési felelősséggel tartozik.
  • Kiterjed a biztosítási védelem az ügyfelünk által igénybevett alvállalkozók, megbízottak által okozott károkra is.
  • A biztosítás fedezetet nyújt azokra a károkra is, amelyeket az ügyfelünk a szerződés hatálya alatt okozott, de legkésőbb a biztosítás megszűnését követő 3 éven belül jelentenek be társaságunknak.

Legyen ügyfelünk 25 % kedvezménnyel!

Válasszon bennünket és 25% akciós kedvezményt adunk az Egyszerű bejelentéshez kötött építési tevékenység tervezői és kivitelezői felelősségbiztosítás alapdíjából, ha a kedvezményekkel csökkentett egyszeri vagy éves díj eléri vagy meghaladja tervezői felelősségbiztosítás esetén a 30.000 Ft-ot; kivitelezői felelősségbiztosítás esetén a 90.000 Ft-ot.*

* Az akció 2017. január 18-tól visszavonásig él. A tájékoztatás nem teljes körű, és nem minősül nyilvános ajánlattételnek.

Lépjen kapcsolatba velünk!

 

Tájékoztatásképpen az alábbialban közlünk egy éves biztosításra vonatkozó példát, amely tájékoztatás, nem ajánlat, azt a biztosítóval kell egyeztetni:

Példa 300 m2 alatti családi házak kötelező műszaki tervezői felelősségbiztosítására:

Családi házak tervezéséből származó éves árbevétel nettó 5 millió Ft alatt, a családi házak beruházási költsége 50 millió Ft alatt, a kötelező felelősségbiztosítás biztosítási összege 2 millió Ft/kár és 6 millió Ft /év, a biztosítás tartalmazza a jogszabály szerint alvállalkozói és 3 éves időtartam kiterjesztést (ha a biztosítás bármi okból megszűnik, a károsult kárbejelentését további három évig befogadja a biztosító.) Az éves biztosítás díja 33.600 Ft.

 

Biztosításközvetítő: 


Ruborits Sándor
értékesítési szakértő
PBA Insura Zrt.
9700 Szombathely, Hunyadi út 2, 1. em. 109.
Tel: +36 30 534-7510
Mobil: 30-5347510
E-mail: sandor.ruborits@praeventio.hu
insura.hu /insura

 

A Generali Biztosító képviselője:

Generali Biztosító
Magyar Ferenc
területi igazgató
Generali Biztosító Zrt.
ALPOKALJA TERÜLETI IGAZGATÓSÁG
9700 Szombathely, Vízöntő u. 7.
Tel:+36205792568
E-mail: ferenc.magyar@generali.com

 

Az ajánlatnak a Generali biztosító által kiadott kiadott ismertetője: 

Kötelező de okosan.pdf [687,65KB]
Allianz ajánlat

Tisztelt Kollégák!

Kötelező tervezői felelősségbiztosítással kapcsolatosan az Allianz biztosító tájékoztató kiadványát az alábbiakban mellékeltük.
Bővebb információk az Allianz honlapján elérhetők, vagy keressék az Allianz Tanácsadóját:

 

Gombkötő Noémi
Allianz Tanácsadó
06/70-2647-269
noemi.gombkoto@tanacsado.allianz.hu

Tervezői új 2017 kiterjesztett.pdf [77,31KB]

Vissza az előző oldalra!
Vas Megyei Építész Kamara - Magyar