Pótlékmentes tagdíj-fizetés: június 30-ig

A 2023. május 23-i taggyűlésen résztvevők több vonatkozásban megszavazták a Vas Vármegyei Építész Kamara Alapszabályának módosítását.

Ezek közül a leginkább „zsebbe vágó” módosulás a tagdíjfizetés szabályaiban történő változás volt. A határidőn túli díjfizetés - a késés mértékétől függően - késedelmi díjfizetési kötelezettséget von maga után.

A jövő évben az a tag, aki a március 31-i határidőt „lekési”, az április hónapban történő fizetés esetén már 10 százalék késedelmi pótlékot köteles fizetni (a tagdíjjal egyidejűleg), amely minden hónapban további 1-1 százalékkal emelkedik.

Ebből adódóan, ha a tagnak a tagsági viszonya alatt egyévi tagdíjat meghaladó hátraléka halmozódik fel, a kamara elnöksége a tagot - 40 napos határidő biztosításával - a hátralék, és a fennálló tartozás 21 százalékát kitevő késedelmi díj megfizetésére hívja fel, ennek elmulasztása esetén a kamara a tagsági viszonyt megszünteti, törli a tagot a kamarai tagok nyilvántartásából.

A fenti szabályozás ebben az évben július 1-jétől lép érvénybe, tehát a júliusban fennálló (és befizetésre kerülő) tagdíj mellett már 13 százalék többletdíjat is kell fizetni.

Aki június 30-ig rendezi tartozását, annak még nem kell pótdíjat fizetnie.

Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Bővebben